Restaurant interior
Type: Public
Status: Complete
Area: 775 m²
Year: 2021
Location: Business Garden, Vilnius, Lithuania
-
Chief Architect: Andrė Baldišiūtė
Team: Andrė Baldišiūtė, Ieva Marija Malinauskaitė, Greta Žukauskienė, Rūta Žeromskaitė, Gabija Tomkevičiūtė
-
Building architects: DO ARCHITECTS
Photos: Norbert Tukaj
LT
Business Garden Vilnius verslo kompleksas buria plačią įvairių įmonių bendruomenę. Pastatų prieigos ir pirmieji aukštai skirti viešosioms funkcijoms, kurios skatina bendruomeniškumą, kuria gyvybingas ir atviras visuomenei erdves. A pastate įėjimo aukšte talpinamos visos modernaus verslo komplekso funkcijos: restoranas, konferencijų zona bei verslo susitikimų zona. Kuriamos tiek funkciškai, tiek ir vizualiai skirtingos erdvės, kurias jungia natūralumo ir miško tema. Restorano zonoje projektuojami keli skirtingi funkciniai scenarijai, kurie leidžia erdvę naudoti įvairiems poreikiams. Svarbiausia funkcija - 200 vietų pietų metu veikiantis restoranas, kurio erdves konfigūruoti ir adaptuoti galima aukštų užuolaidų pagalba. Į mišką orientuota zona sukurta naudoti privačių renginių ar furšetų metu, palei langą į vidinį kiemą formuojami barai leidžia burtis neformaliam darbui ir susitikimams. Estetika kuriama natūralaus medžio, juodinto metalo ir tamsiomis spalvomis, kuriose ryškūs baldai tampa spalvingais ir erdvę pagyvinančiais akcentais.
EN
The project is designed as part of the Business Garden Vilnius complex. The aim of the complex is to have buildings that are dedicated to the community, therefore the ground floors of its buildings are open to the public and meet the needs of the tenants. Ground floors of different buildings contain a wide variety of functions: a restaurant, a conference centre, Business Lounge, small retailers, a gym, a medical clinic, etc. The largest building, which houses the Restaurant has a shared theme in its ground floor interiors of nature expressed in a visually different way. The Restaurant interior is dark, reminds of moss covered rainy forest and creates a more intimate space.
The main objective of the Restaurant is to serve food during workday lunch to over 200 people at the same time, however it was designed to cover several different additional scenarios. The space can be divided into smaller cozier sections using curtains with each section containing different types of furniture. This creates a lively and social space, which can be used to hold private events or business meetings, and serve as an alternative workspace at the same time. Restaurant's interior is created by using natural toned wood, black rough textured metal and dark green to black colour shades with bright colored furniture as accents.